Här bor Vi med våra Leicesterfår
 
    Startsida   Krisseby gård   Fårskinn till salu   Leicesterfår  Gotlandsfår     Vallhundskurser    Galleri   AngoraGet    Blogg
 

 

 

Välkommen till Krisseby gård!

  Krissebygård ligger i Ödeshögskommun i Östergötland. Vi driver ett mindre lantbruk bestående av ca 8 ha naturbetesmark och ca 3 ha åkermark. Vi betraktar oss som landskapsvårdare och det största jobbet när det gäller landskapsvård görs av våra får. Idag består besättningen består av ca 13 leicesterfår och 20 gotlandsfår. Vi har till salu både vita leicesterskinn och gotlandsfårsskinn i olika grå nyanser. 

Dessa kostar mellan  1 000 och 2 500 kr beroende på storlek och kvalitet. För kontakt se nedan!

  Till vår hjälp har vi våra vallhundar, border collies, som är ovärderliga i det dagliga arbetet. Vi har även provat på vallhundstävlingar för att se hur våra hundar fungerar i andra miljöer och med andra får.

 

 

 

Susanna Ljunggren   

Boet Krisseby Östergård

599 92 Ödeshög     0144-200 22

Susanna: 0703 146 622,

 susanna@krissebygard.se

 

Här bor Vi med våra Leicesterfår

 

 

 
 

 

Galleri vintern-09

 

 AngoraGetter och har väldigt fin ull och skall hålla efter våran sly.

 

Våra 2 Grodor från trädgårdsdammen har nu fått husrum i vårat pannrum. De väljer själva att gå ner när de tycker att hösten närmar sig för mycket. Ett hål i cementgolvet ger behaglig fukt och värme och för att inte störas av ljuset när pannan skall tändas, har de en blomkruka som mörkläggning.

 

Vintern

                         

Livlamm till salu. Anders Johansson, mönstringsguru för leicester, har mönstrat våra lamm.Vi är mycket nöjda med resultatet och en hel del lamm är mönstrade som livlamm. Vi kommer att behålla en del själva men det finns ett antal till salu. 

Ring oss Susanna 0703-14 66 22 ,  susanna@krissebygard.se 

 

Vi har även skinn och hantverk till salu. Det finns babyskinn, skinn till bilsäten, pulka, soffor och till olika hantverk. Galleri 

 

Det finns många som tycker att leicester är knepiga i vallningssammanhang men det ryktet vill vi ta död på! Nu har vi haft våra leicestertackor i tio år och vi tycker att de är alldeles ypperliga som vallningsdjur. De är inte så sociala som exempelvis gotlandsfåren  är och blir då inte så söndervallade. Vi har haft samma vallgrupp i snart ett år och det finns inget behov att byta ut dem av den anledningen. Så du som vill ha en vallgrupp ska kanske skaffa några leicestertackor! Men som alltid hänger det på hund och förare vid god djurhantering.

 

Utsikt från våran gårdsplan över en del av fårens bete.

 
Klockan tre på morgonen är det så här vackert.
 
 

Trädgårdsdammen för vår groda.